israelstur

AdobeStock_209685358_Preview.jpeg
 
 

5 - 17. oktober

Israel er landet som har alt: deilig klima og vakre Middelhavsstrender, Dødehavet med helsefremmende egenskaper, en rikdom av kultur og historie, flotte handlegater som yrer av liv, masse god mat, gode turmuligheter for alle og enhver, en salig blanding av det hypermoderne og det gamle, ærverdige. Israel er landet man aldri blir ferdig med. 

I påsken 2018 hadde vi vår første gruppereise til Israel med en fin gjeng nordmøringer, romsdalinger og sunnmøringer, og et aldersspenn på 13 år til 87 år! Vi hadde ikke vært der lenge før vi begynte å drømme om vår neste tur. Dette må flere få oppleve! Vår guide, og den som syr sammen turen for oss, er Laila Elnes, som kommer fra Romsdal, men hun har bodd i Israel i mange år, og er sertifisert guide i landet. Med fantastisk formidlingsevne og unik lokalkunnskap tar hun oss med på en oppdagelsesreise hvor vi får oppleve historie, ulike kulturer og folkegrupper i landet, selvsagte severdigheter, og møter med Israelere som hun har kjent i mange år. 

Dette blir en utrolig innholdsrik reise. 

Detaljert info:

05.10 Molde - Tel aviv - Tiberias 

Avgang med Norwegian fra Årø flyplass kl. 07 om morgenen, så mellomlander vi på Gardermoen før neste fly tar oss direkte til Tel Aviv. Vi ankommer Israel rundt 19:30 på kvelden og reiser direkte til Prima Galilee Hotel i Tiberias, hvor vi skal bo i tre netter. 

06.10 Misgav Am og Golan

En innholdsrik dag hvor vi besøker Misgav Am ved Libanons grense, så til Golan hvor vi skal gjøre oss kjent. Vi spiser lunsj i en druserlandsby og besøker Ben Tal med utsikt over Syria 

07.10 Galilea

Denne dagen oppholder vi oss i området rundt Galilea. Vi skal blant annet på båttur på Genesaretsjøen, besøke Jesu hjemby, Kapernaum, og så skal vi på Saligprisningenes berg. En dag i idylliske omgivelser med en egen ro over seg. 

08.10 Nasaret, Jerusalem

Nå setter vi kursen mot livlige Jerusalem, og på vei dit skal vi besøke Nasaret og bebudelseskirken, bade i varmekilder ved Gilboafjellet, GanHaShlosha, og vi skal gjennom Jeriko før vi skal til dåpsstedet ved Jordanelva, Qasr Al Yahud. Mens vi er i Jerusalem, skal vi bo på Prima Park Hotel. 

09. - 12. 10 Jerusalem, Betlehem

I dagene vi har base i Jerusalem skal vi innom en rekke spennende besøkspunkt: Betlehem, hvor vi blant annet besøker fødselskirken, holocaustmuseet Yad Vashem, vi skal på Oljeberget og gå turen ned mot Getsemane, via Dolorosa, Davidsbyen og til Vestmuren som også kalles Klagemuren. Vi har også satt av en hel fridag hvor du kan rusle rundt og ta inn inntrykk fra en veldig spesiell by som syder av historie, kultur, folkeliv og religion. 

13.10 Ørkenen

Vi skal til byen Arad i Negevørkenen, og for ei natt skal vi bo i beduinleir og smake litt på hvordan Abraham levde under stjernehimmelen. Kfar Hanokdim heter stedet vi skal bo. 

14.10 Masada og Dødehavet

I dag skal vi besøke fjellplatået Masada, hvor det er ruiner etter festningsverk fra Herodes, i tillegg til nydelig utsikt over ørkenen og Dødehavet. Vi skal gå opp rampen på vestsiden, og så tar vi taubane ned. De aller sprekeste vil kanskje løpe nedover... Etterpå skal vi bade, eller duppe, i Dødehavet før vi setter ferden mot siste stopp denne reisen: Tel Aviv. De to siste nettene bor vi der på hotell Prima City. 

15.- 17.10 Tel Aviv

Dagens siste hele dag og fram til avreise neste dag er satt av til å utforske det moderne Israel, byen Tel Aviv. Her er det flotte strender, rikt folkeliv og utallige kafeer hvor du kan slå deg ned og se på livet med et glass nypresset granateplejuice i hånden. En veldig spennende by å bli kjent med, som er kjent for nyskapning og ungdommelighet. 

På onsdag tar Norwegian oss hjem igjen med flyet som har avreise fra Tel Aviv kl. 16:10 og vi lander på Gardemoen 20:40. Vi overnatter på hotell og reiser videre torsdags morgen klokken 08:20 og lander i Molde 09:20, full av inntrykk og minner! 

Pris: 21 850,- (enkeltromstillegg: 6500,-)

Inkluderer:

  • Flybilletter og flyavgifter

  • Hotell under hele oppholdet

  • Frokoster og middager

  • Hele reisen med buss i Israel

  • Guide, og tips til hotellbetjening og sjåfør

  • Alle inngangsbilletter

Meld deg på her:

Matallergier/ønsker å dele rom/ønsket påstigning/evt. annen relevant info