Jenstad gård

traktorsafari-1275x850.jpeg
 
 

29. juni

Vi skal litt forbi Sunndalsøra med bussen og på traktorsafari til Åmotan. Vår lokale turleder tar oss med på opplevelser om kultur og naturarven, nostalgi og det utvalgte kulturlandskapet Fjellgardene. Vi får innblikk i seterdrift og tretjærebrenneri, se de tre mektige forssefallene og en raus matopplevelse med «verdens beste ost», Kraftkar fra Tingvoll, Oppdalspekemat, flatbrød, ekte seterrømmegrøt, solbærsaft og bålkaffe.

Program:

Kl. 10:00 Avreise fra Molde

Kl. 12:00 Ankomst Jenstad Gård

Her får vi en opplevelsesrik reise fra Jenstad opp Øverlia og inn til det flate området på 780 meters høyde som kalles Middagshjellan. Her er det 60 mål med dyrka mark, en unik samling av seterhus og et tjærebrenneri. Anders Hovde vil foredra om prosessen. Etter ankomst vil det bli servert bålkaffe. Etter en god pause og informasjon, returnerer vi til Jenstadlåven der det blir servert kortreist regional mat! Rømmegrøt med spekemat, «verdens beste ost» og drikke. De som ønsker det kan gå via Ørnsnydda og få med seg den spektakulære utsikten over Lindalsfallet. Gåturen tar ca. 15 minutter lengre tid enn å sitte på safarivogna og krever gode sko og en stødig fot. 

Det vil også være mulig å kjøpe tjære, skosmørning, salve, tekstilprodukter, treprodukter med mer. De som ønsker det kan gå deler av returen via utsiktspunktet ved Lindalsfallet sammen med en lokal guide. 

Kl. 16:00 Retur med beregnet hjemkomst ca. Kl. 17:30

Pris: 1200,- /barn halv pris

Inkluderer:

  • Hele reisen med buss og guide

  • Traktorsafari med guide

  • Guidet tur til vannfall

  • Mat og drikke

  • Mulighet til å kjøpe lokale håndverksprodukter

påmelding innen 29. mai

Meld deg på her:

Matallergier/ønsker å dele rom/ønsket påstigning/evt. annen relevant info