sørlandstur med lars

Lars Fladseth.jpg
 
 

25 - 31. mai

Bli med til det «blide Sørlandet», inkludert en interessant og spennende reise gjennom storslått og vakker vestlandsnatur! Sørlandet er og har gjennom mange tiår vært et populært reisemål innen vårt eget land. I samarbeid med Aure Reiseservice AS har vi hatt mange vellykkede turer dit, sist i 2018, og nå ønsker vi igjen å invitere Deg/Dere med til denne vakre delen av landet vårt. Turen er spekket med et innholdsrikt og spennende program ettersom vi reiser gjennom det ville og vakre Vestlandet nedover samt. innlands-Norge hjemover. Et lite utvalg av kjente byer vi passerer, eller besøker under turen: Førde, Bergen, Stavanger, Flekkefjord, Farsund, Lyngdal, Mandal, Kristiansand, Lillesand, Grimstad, Arendal, Kragerø, Tønsberg, Gjøvik med flere.

Detaljert info:

25.05 Aure – Kristiansund – Molde – Brekkestranda

Avgang tidlig morgen fra Aure, Tustna og Kristiansund samt. Molde. Dernest fortsetter vi via Vestnes og Ørskogfjellet til Solavågen for ferge til Festøya. Vi fortsetter så via Ørsta – Volda – Hornindal – Nordfjordeid – Sandane samt. Skei i Jølster til Førde. Siste fergeoverfart i dag går fra Lavik til Ytre Oppedal., Derfra kjører vi siste etappen fram til vårt hotell i Brekke, nemlig brekkestranda Fjordhotell for middag og overnatting.

 

26.05 Brekkestranda – Flekkefjord

Etter vår første natt hjemmefra, spiser vi frokost før vi igjen møtes i bussen for en ny spenende dag gjennom sør-vestlandsk natur mot «det bilde Søraldnet». I løpet av dagen passerer vi mange kjente steder som Matre, Knarvik, Bergen, Stord, Haugesund og Stavanger. Ankommer Flekkefjord og vårt hotell Maritim Fjord Hotell utpå kvelden for middag og overnatting.

 

27.05 – Flekkefjord – Kristiansand

Etter en rolig morgen og en lang og god frokost på hotellet gjør vi oss litt kjent i nærområdet enten med en liten buss-sightseeing, eller vi nyter formiddagen på egen hånd og rusler litt rundt mellom mange hvitmalte og godt bevarte treusene i byen. Midt på dagen tar vi fatt på vår tredje dagsetappe mot «sørlandets hovedstad» Kristiansand. Undervei tar vi oss tid til flere spennende avstikkere før vi ankommer dagens hovedmål utpå ettermiddagen en gang. Vi sjekker inn på Clarion Hotel Ernst midt i byen. Etter at vi er vel etablert på våre respektive rom, møtes vi til middag i hotellets spisesal.

 

28.05 Kristiansand

Etter en rolig morgen og en god frokost på hotellet slipper vi oss løs på egen hånd i sentrum. Fra hotellet er det under 100 meter til byens berømte gågate hvor det bugner av butikker og restauranter. Tidlig på ettermiddagen en gang møtes vi i bussen igjen for gjør oss enda bedre kjent i nærområdet. Kanskje gjør vi en liten avstikker til Flekkerøya hvis det er interesse for det. Tilbake til hotellet for middag om kvelden.

 

29.05 Kristiansand – Tjøme

Frokost på hotellet før vi begir oss i veg på neste etappe mot enda en kystperle, nemlig Tjøme ved Tønsberg. Også i dag gir vi oss god tid på turen og gjør forskjellige avstikkerer underveis til balnt annet Arendal og Kragerø. Sistnevnte betegnes også som en av perlene i dette vakre skjærgårdslandskapet på veien mot Østlandet. Som en stor molo ytterst mot Skagerak ligger Jomfruland som et vern mot dette imponerende landskapet innover mot Kragerø. mot Skagerak. Etter atter en innholdsrik dag ankommer vi idylliske og populære Tjøme og vårt Hotell for middag og overnatting. 

30.05 Tjøme - Gjøvik

Før vi tar fatt på turens nest siste etappe spiser vi frokost på vårt hotell. Senere samles vi igjen i bussen forhåpentligvis opplagt og uthvilt for en ny dag med masse nye og spennende opplevelse underveis til Gjøvik via Hadeland. Før vi forlater Tjøme gjør vi en liten svipptur til Verdens Ende, ikke langt fra Færder fyr. Senere utover dagen passerer vi Horten, Drammen, Hønefoss og Jevnaker. Dagens hovedstopp tar vi ved Hadaland glassverk utpå ettermiddagen. Senere passerer vi Gran og Raufoss før vi ankommer Gjøvik tidlig på kvelden for middag, overnatting og sosialt samvær. 

31.05. Gjøvik - Hjem

Vi spiser frokost på vårt hotell før vi forlater byen og begir oss på siste etappen hjemover mot Møre & Romsdal via Lillehammer, Dombås, Åndalsnes og Molde. Middag spiser vi på Dombås midt på dagen. Retur hjem tidlig på kvelden. 

Pris: 10 490,- (enkeltromstillegg: 1980,-)

Inkluderer:

  • Hele reisen med buss og reiseleder

  • Hotell 6 netter

  • 6 frokoster og 7 middager

  • Guiding

Meld deg på her:

Matallergier/ønsker å dele rom/ønsket påstigning/evt. annen relevant info